Risalamande Opskrift

Kemifri, mælkefri og vegetarisk

Det gode ved denne Risalamande er at den ikke lægger tungt i maven, den er med sunde fedtsyrer og den kan spises med god samvittighed og den smager ikke af kokos.

Risengrød:


4 dl Grødris (alm grødris)

Ca.1,2 liter vand, tilsæt gerne mere, hvis det er nødvendigt.

1 dåse kokosmælk

(vælg imellem dem på fotos til venstre)



Risalamande:

En håndfuld mandler

Vaniljepulver (uden tilsætningsstoffer) eller en vaniljestang

Fint himmalaysalt

14 tsk rørsukker

(du kan også tilsætte minimalt sukker, det smager også godt med blot 4 tsk ca. smag selv til)

1 dåse kokosmælk


Mandlerne ligges i vand i 5-8 timer før brug.

Tag vandet fra efter x antal timer og lad dem stå lidt, kog vand og hæld detkogende vand over dem og lad dem stå lidt og smut dem.

Tag en stor gryde frem, tilsæt 4 dl grødris og 1,2 liter vand og gerne mere vand hvis det er nødvendigt og lad det småkoge, omrøres hele tiden, imens du laver Risengrøden.


Tilsæt kokosmælk og drej rundt og lad det hygge sig lidt, mens det omrøres.

Risengrøden er færdig ca. 45 minutter efter, tilsæt fint himmalaysalt efter risengrøden er færdig og taget af varmen, jeg tilsætter en masse (kværnet himmalaysalt),

jeg sparer ikke på salten, så smag til.


Lad grøden køle af og når den er helt afkølet, åbner du en dåse kokosmælk og tager først fedtet ud og presser det ned i en skål med en spiseske, så det bliver som en lidt tyk creme og kokosmælken fra dåsen tilsættes også, når det er som en creme, så tilsæt det til grøden, hak mandlerne efter de er smuttet, rørsukker og lidt Himmalayasalt igen, vanilje (jeg sparede ikke på vaniljen) og kokosmælken til sidst og drej godt rundt i det, det bliver en lind masse og ikke en for tyk RisALaMande.



Den smager bedst, hvis den serveres kort tid efter du har lavet Risengrøden om til RisALaMande, men den smager faktisk også godt efter den har stået i køleskabet i nogle timer.


Der serveres hjemmelavet blåbærsauce til (laves på frosne blåbær intet andet, varmes/koges i en gryde og afkøles) eller Økologisk kirsebærsauce fra mærket Søbogaard (kan købes hos Helsam eller online, den er uden kemi og tilsætningsstoffer).


God fornøjelse.